Kapustový šalát
Šalát z červenej kapusty s chrenom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime.* Hlavnú úlohu v nich zohráva zelenina. Čo je pri všetkých šalátoch rovnaké je olivový olej.
2-3 porcie |
20+chladenie minút príprava |
Postup
- Červenú kapustu a jablko nastrúhame nahrubo. Pridáme kyslú kapustu a premiešame.
- Vmiešame nastrúhaný chren (môžeme ho dať aj viac, podľa chuti).
- Šalát dochutíme soľou a nálevom z kyslej kapusty.
- Na taniere rozložíme listy šalátov a postriekame olivovým olejom.
- Na listový šalát dáme kapustový šalát.
- Posypeme slnečnicovými (alebo inými) semienkami.