Kapustový šalát

Šalát z červenej kapusty s chrenom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime.* Hlavnú úlohu v nich zohráva zelenina. Čo je pri všetkých šalátoch rovnaké je olivový olej.

2-3
porcie
20+chladenie minút
príprava

Postup

  1. Červenú kapustu a jablko nastrúhame nahrubo. Pridáme kyslú kapustu a premiešame.
  2. Vmiešame nastrúhaný chren (môžeme ho dať aj viac, podľa chuti).
  3. Šalát dochutíme soľou a nálevom z kyslej kapusty.
  4. Na taniere rozložíme listy šalátov a postriekame olivovým olejom.
  5. Na listový šalát dáme kapustový šalát.
  6. Posypeme slnečnicovými (alebo inými) semienkami.