Šalát z baby špenátu, vajec, bakoňskej slaniny, cherry paradajok a červenej cibule (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Zostalo mi niekoľko kvalitných surovín z Veľkonočných sviatkov, tak som sa rozhodla pre
veľmi chutný šalát a pridávam ako inšpiráciu pre ostatných :-)
Je to vynikajúca veľmi chutná úprava ako ľahký obed alebo večera či samostatné jedlo s
čerstvým pečivom.
Postup
- Očistenú červenú cibuľu som pokrájala na tenké polmesiačiky.
- Vajcia som uvarila na tvrdo, olúpala a pokrájala som ich na štvrtiny.
- Umyté cherry paradajky som tiež pokrájala na štvrtiny.
- Čerstvý baby špenát som odstopkovala, umyla a nechala som ho odkvapkať.
- Odkvapkaný baby špenát som rozložila na tanier.
- Jemne som ho osolila a poukladala som na špenát vajcia, bakoňskú slaninu, cherry paradajky a cibuľu, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a pokvapkala olivovým olejom na záver. Podávala som s čerstvo upečeným domácim pečivom.
- Tento šalát je sýty a zároveň svieži a veľmi chutný, je vhodný ako samostatné jedlo za studena, tiež ako rýchly obed alebo večera, ale je vynikajúci aj ako pohostenie pre návštevu.