Šalát z baby špenátu, vajec, bakoňskej slaniny, cherry paradajok a červenej cibule (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Zostalo mi niekoľko kvalitných surovín z Veľkonočných sviatkov, tak som sa rozhodla pre veľmi chutný šalát a pridávam ako inšpiráciu pre ostatných :-) Je to vynikajúca veľmi chutná úprava ako ľahký obed alebo večera či samostatné jedlo s čerstvým pečivom.

1
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Očistenú červenú cibuľu som pokrájala na tenké polmesiačiky.
  2. Vajcia som uvarila na tvrdo, olúpala a pokrájala som ich na štvrtiny.
  3. Umyté cherry paradajky som tiež pokrájala na štvrtiny.
  4. Čerstvý baby špenát som odstopkovala, umyla a nechala som ho odkvapkať.
  5. Odkvapkaný baby špenát som rozložila na tanier.
  6. Jemne som ho osolila a poukladala som na špenát vajcia, bakoňskú slaninu, cherry paradajky a cibuľu, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a pokvapkala olivovým olejom na záver. Podávala som s čerstvo upečeným domácim pečivom.
  7. Tento šalát je sýty a zároveň svieži a veľmi chutný, je vhodný ako samostatné jedlo za studena, tiež ako rýchly obed alebo večera, ale je vynikajúci aj ako pohostenie pre návštevu.