Teplý šalát
Šalát z baby špenátu
Autor receptu: galbani
Postup- Nové zemiaky uvarte v šupke a nakrájajte na štvrtiny. Petržlen nasekajte na drobno a dajte do misky. Pridajte olivový olej, nastrúhanú kôru a šťavu z citróna, soľ, korenie a dobre premiešajte.
- Trúbu rozohrejte na 200 ° C, uvarené zemiaky poukladajte na dno plechu, prilejte zálievku a pečte 15 minút.
- Baby špenát pokrájajte a dajte do misy. Pridajte guličky mozzarelly.
Lososa nakrájajte na kúsky, osoľte, okoreňte a opečte na panvici.
- Opečené zemiaky a aj lososa pridajte do misy, podľa chuti dosoľte a dokoreňte a polejte olivovým olejom. Všetko spolu opatrne pomiešajte a podávajte s opečeným kúskom chleba.
- TIP pre lepší výsledok: Do hotového šalátu môžete pridať ešte zvyšok citrónovej šťavy a kôry, šalát získa výraznejšiu chuť.
|