Teplý šalát

Šalát z baby špenátu

Autor receptu: galbani

40 minút
príprava

Postup

  1. Nové zemiaky uvarte v šupke a nakrájajte na štvrtiny. Petržlen nasekajte na drobno a dajte do misky. Pridajte olivový olej, nastrúhanú kôru a šťavu z citróna, soľ, korenie a dobre premiešajte.
  2. Trúbu rozohrejte na 200 ° C, uvarené zemiaky poukladajte na dno plechu, prilejte zálievku a pečte 15 minút.
  3. Baby špenát pokrájajte a dajte do misy. Pridajte guličky mozzarelly. Lososa nakrájajte na kúsky, osoľte, okoreňte a opečte na panvici.
  4. Opečené zemiaky a aj lososa pridajte do misy, podľa chuti dosoľte a dokoreňte a polejte olivovým olejom. Všetko spolu opatrne pomiešajte a podávajte s opečeným kúskom chleba.
  5. TIP pre lepší výsledok: Do hotového šalátu môžete pridať ešte zvyšok citrónovej šťavy a kôry, šalát získa výraznejšiu chuť.