Špargľový šalát
Šalát so špargľou a bezlepkovými ľanovými krutónmi
Autor receptu: novalim
V letných dňoch sa nám žiada niečo ľahké a zdravé... niečo, čo nám dodá veľa vitamínov.* Náš špargľový šalát s
bezlepkovými krutónmi z ľanového chleba LINSI dodá vášmu telu všetko potrebné. Vychutnajte si ho ako prílohu k dobre
ugrilovanému mäsu či rybe alebo len samostatne ako ľahkú večeru. Jeho príprava je nenáročná a rýchla, tak šup do
kuchyne... urobte pre seba a pre svoju rodinu niečo chutné a zdravé.
4 porcie |
15 minút príprava |
5-10 minút na 200 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 °C. Chlieb LINSI nakrájame na malé kocky a premiešame s olivovým olejom. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a dáme piecť na 5-10 minút do zlatista. Na zálievku si všetky suroviny rozmixujeme ponorným mixérom.
- Zo špargle odkrojíme konce, očistíme ju a prekrojíme na polovice. Na panvici roztopíme olej s maslom a špargľu za stáleho prehadzovania restujeme do chrumkava približne 3-5 minút. Osolíme ju a okoreníme.
- Šalát rozložíme na taniere, navrstvíme mikrozeleninu, špargľu, bielu fazuľku a poukladáme plátky šunky a krutóny. Nakoniec prelejeme zálievkou.