Špargľový šalát

Šalát so špargľou a bezlepkovými ľanovými krutónmi

Autor receptu: novalim

V letných dňoch sa nám žiada niečo ľahké a zdravé... niečo, čo nám dodá veľa vitamínov.* Náš špargľový šalát s bezlepkovými krutónmi z ľanového chleba LINSI dodá vášmu telu všetko potrebné. Vychutnajte si ho ako prílohu k dobre ugrilovanému mäsu či rybe alebo len samostatne ako ľahkú večeru. Jeho príprava je nenáročná a rýchla, tak šup do kuchyne... urobte pre seba a pre svoju rodinu niečo chutné a zdravé.

4
porcie
15 minút
príprava
5-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C. Chlieb LINSI nakrájame na malé kocky a premiešame s olivovým olejom. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a dáme piecť na 5-10 minút do zlatista. Na zálievku si všetky suroviny rozmixujeme ponorným mixérom.
  2. Zo špargle odkrojíme konce, očistíme ju a prekrojíme na polovice. Na panvici roztopíme olej s maslom a špargľu za stáleho prehadzovania restujeme do chrumkava približne 3-5 minút. Osolíme ju a okoreníme.
  3. Šalát rozložíme na taniere, navrstvíme mikrozeleninu, špargľu, bielu fazuľku a poukladáme plátky šunky a krutóny. Nakoniec prelejeme zálievkou.