Šalát s plnenou hruškou a estragónom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Leto je v plnom prúde a my máme radi kombináciu ovocia a zeleniny v šaláte, pridávam recept.

4
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Pokrájala som jarnú cibuľku aj s vňaťou na kolieska,..
  2. ...nastrúhala som zeler na jemno,...
  3. ...papriku a paradajky na kocky.
  4. Do misy som dala prelisovaný cesnak,...
  5. ...soľ,...
  6. ...olivový olej, ...
  7. ...estragón,...
  8. ...med,...
  9. ...primiešala som nastrúhaný zeler a náplň do hrušiek bola hotová.
  10. Jednu hrušku som pokrájala na kocky,...
  11. ...ostatné hrušky som ošúpala, zbavila stopky a jadrovníka, vzniknuté jamky som naplnila zelerovou náplňou a odložila vychladiť do chladničky.
  12. K zvyšku zelerovej náplne, ktorá poslúžila ako výborná marináda,som pridala pokrájenú hrušku na kocky a pokrájanú jarnú cibuľku s vňaťou na kolieska,...
  13. ...papriku a paradajky pokrájané na kocky,všetko som spolu dobre premiešala a šalátový základ bol hotový, ktorý som tiež odložila vychladiť do chladničky.
  14. Vychladený šalát som rozdelila do misiek, na vrch som položila polovicu naplnenej hrušky, ozdobila petržlenovou vňaťou a podávala.
  15. Tento šalát sa výborne hodí k divine, k pečenému jahňaciemu mäsu, k pečenej kačici, k pečenému morčaciemu a kuraciemu mäsu a k pečenému bažantovi. V malom množstve sa môže podávať ako predjedlo s dobre vychladeným alkoholizovaným vínom ako je napríklad suché Sherry víno. alebo Portské víno.Tiež to môže byť ako ľahký obed či večera s čerstvým pečivom. Je to výborný miešaný zeleninovo - ovocný , jemne pikantnej sladko-slanej chuti, ktorému dodáva šmrnc cesnak, med a estragón.