Šalát
Šalát s pečenou zeleninou, s hovädzou roštenkou a pestom z medvedieho cesnaku
Autor receptu: redakcia
Postup- Šalátové listy umyjeme a osušíme. Všetku ostatnú zeleninu
pokrájame na rovnaké kúsky, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme pri 200 stupňoch 10–15 minút.
Necháme vychladnúť.
- Hovädziu roštenku opláchneme a osušíme. Očistíme, odblaníme, dobre nasolíme a okoreníme a grilujeme na každej
strane na panvici alebo grile asi 3 minúty. Po ugrilovaní dáme
v uzatvorenej nádobe do rúry a necháme tam pri 60 stupňoch
3 hodiny. Alebo zavákuujeme a vložíme na tri hodiny do vodného kúpeľa, voda musí mať stále 60 stupňov. Najlepšie sa
na to hodí prístroj na sous vide.
- Pesto: Necháme zovrieť vodu, vložíme do nej medvedí
cesnak a necháme v nej 10 sekúnd. Vyberieme a vložíme
do vody s ľadom. Potom ho vyberieme a dobre vysušíme.
Vložíme s ostatnými surovinami do mixéra a vymixujeme dohladka. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
- Do misy vložíme natrhané listy šalátu, pridáme pečenú
zeleninu, pesto z medvedieho cesnaku a premiešame. Servírujeme v hlbokých tanieroch, navrch poukladáme plátky
hovädzej roštenky a ešte polejeme pestom.
|