Šalát s grilovanej zeleniny s jogurtovou zálievkou a orieškami
Autor receptu: klimeczek
Leto je plné chutí a farieb a kedže milujem experimenty toto muselo vzniknúť :-)
2 - 4 porcie |
35 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Uvaríme si cestoviny v mierne osolenej vriacej vode s kvapkou olivového oleja. V rúre alebo na grile opečieme papriky rôznych farieb a cherry paradajky. Pridáme vetvičku tymiánu.
- Jogurt vymiešame zo šťavou z jedného citróna, prelisovanými cesnakom a lyžičkou citrónového korenia, ktoré môžme nahradiť aj farebným mletým či kajenským a struhanou citrónovou kôrou. Na panvici si rozpustíme cukor na karamel. Vsypeme doň jemne posekané lieskové oriešky.
- Šalátovú uhorku, paradajky i sušené paradajky a ementál pokrájame na malé kúsky, zmiešame s cestovinou, jogurtovo-citrónovou zálievkou a naservírujeme na tanier. Posypeme lieskovými orieškami v karamele, podľa chuti bylinkami. Na vrch naukladáme grilované papriky a varené vajíčka. Zakvapeme olejom z lieskových orieškov