Šalát s grilovanej zeleniny s jogurtovou zálievkou a orieškami

Autor receptu: klimeczek

Leto je plné chutí a farieb a kedže milujem experimenty toto muselo vzniknúť :-)

2 - 4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme si cestoviny v mierne osolenej vriacej vode s kvapkou olivového oleja. V rúre alebo na grile opečieme papriky rôznych farieb a cherry paradajky. Pridáme vetvičku tymiánu.
  2. Jogurt vymiešame zo šťavou z jedného citróna, prelisovanými cesnakom a lyžičkou citrónového korenia, ktoré môžme nahradiť aj farebným mletým či kajenským a struhanou citrónovou kôrou. Na panvici si rozpustíme cukor na karamel. Vsypeme doň jemne posekané lieskové oriešky.
  3. Šalátovú uhorku, paradajky i sušené paradajky a ementál pokrájame na malé kúsky, zmiešame s cestovinou, jogurtovo-citrónovou zálievkou a naservírujeme na tanier. Posypeme lieskovými orieškami v karamele, podľa chuti bylinkami. Na vrch naukladáme grilované papriky a varené vajíčka. Zakvapeme olejom z lieskových orieškov