Šalát s čakankou a jahodami
Autor receptu: elixir
Ľahký zeleninovo-ovocný šalát s orieškami a kyselkavou zálievkou. Aby nebolo jedlo až tak diétne, zhriešnila :) som ho prílohou, ktorú každý dobre pozná.
3 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu a ovocie poumývame. Mrkvu očistíme a nastrúhame, cuketu prerežeme na štvrtiny po dĺžke a nakrájame na tenké plátky, čakanku si pokrájame na menšie časti. Spolu premiešame a pridáme bazalku.
- Semienka slnečnice a píniové oriešky opražíme bez dodatočného tuku do zlato-hneda. Kozí syr si pokrájame na menšie kúsky. Spolu pridáme k zelenine. Jahody si rozpolíme a dáme bokom.
- Zálievka: Cesnak očistíme a prelisujeme. Cibuľku očistíme a nakrájame na malé kolieska. Pridáme tekuté ingrediencie a korenia, zmiešame.
- Šalát naložíme na tanieriky, zalejeme zálievkou, na vrch poukladáme jahody. Môžeme podávať. K šalátu som ešte spravila zemiakové placky. Dobrú chuť. :)