Šalát s čakankou a jahodami

Autor receptu: elixir

Ľahký zeleninovo-ovocný šalát s orieškami a kyselkavou zálievkou. Aby nebolo jedlo až tak diétne, zhriešnila :) som ho prílohou, ktorú každý dobre pozná.

3
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu a ovocie poumývame. Mrkvu očistíme a nastrúhame, cuketu prerežeme na štvrtiny po dĺžke a nakrájame na tenké plátky, čakanku si pokrájame na menšie časti. Spolu premiešame a pridáme bazalku.
  2. Semienka slnečnice a píniové oriešky opražíme bez dodatočného tuku do zlato-hneda. Kozí syr si pokrájame na menšie kúsky. Spolu pridáme k zelenine. Jahody si rozpolíme a dáme bokom.
  3. Zálievka: Cesnak očistíme a prelisujeme. Cibuľku očistíme a nakrájame na malé kolieska. Pridáme tekuté ingrediencie a korenia, zmiešame.
  4. Šalát naložíme na tanieriky, zalejeme zálievkou, na vrch poukladáme jahody. Môžeme podávať. K šalátu som ešte spravila zemiakové placky. Dobrú chuť. :)