Šalát - Petto di pollo al miele (Kuracie prsia s medom)

carlos5112 - fotkacarlos5112, 20. apríla 2014

Nevedel som ako si dneska pripraviť kuracie prsia, tak som si urobil dressing z vecí ktoré sme mali doma a ktoré mám rád :) Zobraziť celý popisNevedel som ako si dneska pripraviť kuracie prsia, tak som si urobil dressing z vecí ktoré sme mali doma a ktoré mám rád :) Samozrejme, opäť som ostal v "zdravej kuchyni"..

3
porcie
20 minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Suroviny

360 g
300 g
6 ks
1 ks
70 g
1/2 ks
30 g
6 ks
50 g
2 PL
2 štipka
Marináda na prsia:
250 g
2 PL
1/2 ks
2 štipka
1 - 2 PL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Na začiatok si urobíme marinádu. Do misky dáme biely jogurt, med, šťavu z polovice citrónu, olivový olej, pretlačíme jeden strúčik cesnaku a nakoniec dáme bylinky.. Predtým než tam vložíme mäso to poriadne rozmiešame. Mäsko si môžeme nakrájať na také väčšie plátky, potom ho dáme do marinády a na polhodinku do chladničky.

    Šalát - Petto di pollo al miele (Kuracie prsia s medom) - obrázok 1
  2. 2

    Kým máme mäso v chladničke, využijeme čas a urobíme si šalát. Všetku zeleninu poriadne premyjeme a nakrájame podľa vlastnej potreby. Cherry paradajky dáme až na samý koniec, keď už budeme mať na šaláte aj mäso s marinádou. Keď už máme šalát urobený a zostal nám ešte čas, môžeme si zatiaľ poriadiť kuchyňu, aby sa nám ten bordel potom nenakopil ;)

    Šalát - Petto di pollo al miele (Kuracie prsia s medom) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu si dáme roztopiť maslo. Keď je panvica zohriatá, pridáme mäso aj s marinádou. Vrh posypeme sezamom a robíme mäsko na panvici až dokým nieje urobené. (17-19min). Keď je mäso urobené, dáme ho na šalát. Dobrú chuť ;)

    Šalát - Petto di pollo al miele (Kuracie prsia s medom) - obrázok 3

Diskusia k receptu

bozulka
Je tam všetko čo mám

rada a často mávam na večeru v rôznych úpravách.
afataga
dobre si to vymyslel, paci sa mi, ze nepouzivas jogurt ze 0% tuku, neviem preco si podaktori myslia, ze je to zdrave :-), len sa mi zda dlha ta priprava kuracich prs, podla mna staci menej casu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia