Šalát Nicoise s marinovaným tuniakom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Vajcia uvaríme natvrdo. Fazuľové struky krátko predvaríme. Zemiaky uvaríme domäkka a opečieme s predvarenými fazuľovými strukmi na olivovom oleji. Rôzne druhy šalátov poumývame, osušíme a podľa potreby pokrájame.
- Francúzsky dresing: dijonskú horčicu, balzamikový ocot, soľ, korenie a cukor zmiešame. Postupne za stáleho miešania pridáme olivový olej. Mix šalátov zmiešame s francúzskym dresingom, pridáme opečené zemiačiky s fazuľovýmu strukmi, paradajky a uvarené vajcia.
- Nakoniec opečieme tuniaka, ktorého sme marinovali v zmesi sójovej omáčky, olivového oleja, soli a sezamu, ideálne cez noc. Opekáme ho sprudka z každej strany, tak aby bol v strede ružový.
|