Sadlové rožky plnené makovou plnkou so slivkami a hrozienkami /fotorecept/

Autor receptu: izabella929

Tento recept som dnes našla po mojej mamke, ani sama som nevedela ako to dopadne, takže začiatok pripravy cesto som nefotila..výsledok je úžasný..výborné krehké lahké rožteky..

120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto som si hladkú múku preosiala.Zo 150 g múky a 250 g sadla som vymiesila hmotu a odložila na chladné miesto. Zatial som si vymiesila zo zbytku múky, štipky soli, lyžici cukru, lyžice octu a necelého 2 dc vody cesto...nechala som ho pol hodiny stáť. po pol hodine som ho rozvaľkala natrela sadlovou plnkou a preložila, ako obálku.. po pol hodine som zase cesto rozvaľkala a preložila na obdlžnikový tvar a prevaľkala.. ešte som to urobila aj tretí krát a nechala som cesto odpočívať pol hodinu.. potom som ho rozvaľkala na tenko, pokrájala na širšie obdlžniky, na jednom konci som urobila zárezy v tvare hrebeňa.
  2. Na jeden koniec som umiestnila plnku , cesto som zabalila a ohla do tvaru rohlíka...keď sa mi všetka plnka minula, zostalo mi ešte kúsok cesta, nakrájala som syr Eidam na pásy a zabalila do malých ruličiek...potrela som rožky a ruličky rozšlahaným vajcom...syrové ruličky som posypala sezamom...piekla som pri 200 st. 20 min. na plnku som zvarila mlieko do horúceho som zparila mak a cukor, pridala som rum, sušené slivky a hrozienka..
  3. Ešte mi vyšli aj slané ruličky..posypané sezamom...dobrú chuť....