S niečim plnená zemiakova knedľa a ešte niečo (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Nechcelo sa mi robiť zvlášť mäso a zvlášť knedľu tak som to spojil :)

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Takto som si pred prácou na tomto diele svoj výtvor predstavoval.Celé "dielo",od nápadu k výsledku,je môj nápad a ak to niekto už niekedy robil,tak mi to predčasne ukradol!!! :)
  2. Bravčové mäso ,polovičku cibule a cesnaku pomelieme prípadne použijeme mletý mäsový prípravok.
  3. K mäsu pridáme vajíčko,osolíme,okoreníme pridáme nasekanú vňať a nadrobno nakrájaný kúsok kapie.
  4. Dohustíme strúhankou a necháme odležať.
  5. Bravčovú panenku odblaníme,osolíme a okoreníme , ...
  6. ... uložíme na hmotu z mletého mäsa a ...
  7. ... pevne zabalíme .
  8. Takto pripravenú "fašírku" opražíme na rozpálenom oleji a necháme vychladnúť.
  9. V šupke uvarené zemiaky schladíme, ošúpeme, postrúhame a ...
  10. ... pridáme soľ,vajíčko a toľko polohrubej múky aby vzniklo vláčne zemiakové cesto.
  11. Na plát zemiakového cesta uložíme fašírku a ...
  12. ... pevne ju do neho zabalíme.Takto pripravenú, teraz už plnenú knedľu ...
  13. ... varíme v posolenej vode aspoň 15 minút.Potom ju vyberieme a necháme vychladnúť.
  14. K tejto fantastickej plnenej zemiakovej knedli som si doprial moju obľúbenú hríbovú omáčk!!!
  15. Obvarené hríby opražíme na troch cibuli a cesnaku ...
  16. ... pridáme hladkú múku,soľ a hubové korenie,zalejeme vodou v ktorej sme varili huby a ...
  17. ... doplníme smotanou.
  18. Aj keď skoro každé jedlo zapíjam pivom predsa len som si k tomuto , pre mňa , skvostnému jedlu doprial radšej decko chladeného bieleho vína.
  19. Nezdravo jesť a priberať je také .....????? (doplňte!!!)