S niečim plnená zemiakova knedľa a ešte niečo (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Nechcelo sa mi robiť zvlášť mäso a zvlášť knedľu tak som to spojil :)
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Takto som si pred prácou na tomto diele svoj výtvor predstavoval.Celé "dielo",od nápadu k výsledku,je môj nápad a ak to niekto už niekedy robil,tak mi to predčasne ukradol!!! :)
- Bravčové mäso ,polovičku cibule a cesnaku pomelieme prípadne použijeme mletý mäsový prípravok.
- K mäsu pridáme vajíčko,osolíme,okoreníme pridáme nasekanú vňať a nadrobno nakrájaný kúsok kapie.
- Dohustíme strúhankou a necháme odležať.
- Bravčovú panenku odblaníme,osolíme a okoreníme , ...
- ... uložíme na hmotu z mletého mäsa a ...
- ... pevne zabalíme .
- Takto pripravenú "fašírku" opražíme na rozpálenom oleji a necháme vychladnúť.
- V šupke uvarené zemiaky schladíme, ošúpeme, postrúhame a ...
- ... pridáme soľ,vajíčko a toľko polohrubej múky aby vzniklo vláčne zemiakové cesto.
- Na plát zemiakového cesta uložíme fašírku a ...
- ... pevne ju do neho zabalíme.Takto pripravenú, teraz už plnenú knedľu ...
- ... varíme v posolenej vode aspoň 15 minút.Potom ju vyberieme a necháme vychladnúť.
- K tejto fantastickej plnenej zemiakovej knedli som si doprial moju obľúbenú hríbovú omáčk!!!
- Obvarené hríby opražíme na troch cibuli a cesnaku ...
- ... pridáme hladkú múku,soľ a hubové korenie,zalejeme vodou v ktorej sme varili huby a ...
- ... doplníme smotanou.
- Aj keď skoro každé jedlo zapíjam pivom predsa len som si k tomuto , pre mňa , skvostnému jedlu doprial radšej decko chladeného bieleho vína.
- Nezdravo jesť a priberať je také .....????? (doplňte!!!)