Ryžový šalát

Ryžový šalát so syrom manchego a s ančovičkami

Autor receptu: ryzasos

Šalát s intenzívnou chuťou atraktívny na prvý pohľad.* Ryža SOS Exotic Salads vám dodá potrebné sacharidy, ktoré dodajú energiu. Ak nemáte radi manchego, môžete ho vyskúšať nahradiť syrom burgos.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu varte vo veľkom množstve osolenej vody 20 minút. Sceďte a nechajte vychladnúť.
  2. Syr nakrájajte na kocky, sušené paradajky nakrájajte na menšie kúsky. Filé z ančovičiek sceďte a pridajte k syru a paradajkám.
  3. Pridajte aj olivy, vychladnutú uvarenú ryžu a listový šalát. Do misy pridajte aj jablčný ocot a extra panenský olivový olej. Dochuťte soľou a čiernym korením, premiešajte.