Ryžové rezance

Ryžové rezance so zeleninou a s arašidovou omáčkou (videorecept)

Autor receptu: lukoveganator

Prvé jedlo, ktoré uvarím, sú moje obľúbené ryžové rezance s arašidovou omáčkou. Je to zdravé, rýchle a jednoduché jedlo, ktoré nemôže chýbať vo vašom jedálničku. A hlavne nie je náročné na prípravu a ani na peňaženku. Dajte vedieť, ako sa Vám tento môj pokus o varenie páči a či si to aj doma uvaríte.

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do rozohriateho woku (hrnca) nalejeme olivový olej, neskôr pridáme nakrájanú cibuľu a smažíme ju do sklovita.
  2. Pridáme nakrájaný zázvor. Jemne osmažíme.
  3. Pridáme ružičky brokolice, premiešame a necháme podusiť, ale nie príliš do mäkka. Podľa potreby podlejeme vodou.
  4. Keď je brokolica podusená, pridáme nakrájanú mrkvu a nastrúhanú červenú kapustu a necháme ešte chvíľu podusiť. Dôležité však je, aby zelenina zostala chrumkavá.
  5. Prilejeme kokosové mlieko, sójovú omáčku a pridáme arašidové maslo. Všetko spolu premiešame, ochutíme soľou a korením a ešte chvíľku povaríme.
  6. Podávame s uvarenými ryžovými rezancami.