Ryžové rezance s kuracím mäsom a cuketou (fotorecept)
Autor receptu: danda3
Alebo tip na rýchly a jednoduchý obed či večeru.
3 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlasujte za tento recept!
Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou, pridáme soľ, premiešame a necháme stáť. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky - mala som z jedného kurčaťa - a orestujeme na oleji. Pridáme soľ, kurkumu, trošku tamari omáčky a chili podľa chuti, premiešame. Nezabudneme na rezance, premiešame a ochutnáme, či sú už hotové, ak áno, scedíme ich a premiešame s olejom. Ak ešte nie sú, necháme ich ešte vo vode. - K hotovému mäsu pridáme postrúhanú cuketu, chvíľku restujeme, cuketa musí byť chrumkavá, premiešame s mäsom a môžeme podávať.
- V sobotu som bola sama doma, kopec roboty, veď to poznáte, na varenie som veľa času nemala, tak som si pripravila rezance len s cuketou, bez mäsa, koreniny tie isté akurát bez tamari omáčky.
- https://www.youtube.com/watch?v=uDfn4JHlbNY