Ryžové rezance s bravčovým mäsom, shitake hríbami a mrkvou (fotorecept)

Autor receptu: celero

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Shitake hríby zalejeme horúcou vodou a necháme ich v nej 15 minút, potom ich pokrájame na rezance. Vodu z hríbov si odložíme. Zatiaľ čo namáčame hríby, mäso umyjeme, nakrájame na rezance, dáme do misky, pridáme ústricovú omáčku, hríbovú omáčku, rybaciu omáčku, zázvorový olej a svetlú sójovú omáčku, premiešame a necháme 10-15 minút marinovať. Mrkvu očistíme, umyjeme a škrabkou - zn. Jamie Oliver ;)) nakrájame na tenké plátky. Nedokrájanú mrkvu zjeme :) Svetlú sójovú omáčku na fotke nehľadajte, zabudla som ju tam priložiť.
  2. Na hlbokej panvici rozpálime olej a mäso prudko opražíme.
  3. Keď pustí šťavu, pridáme shitake hríby, podlejeme trochou vody z hríbov a 10-15 minút dusíme, občas premiešame, prípadne pridáme vodu z hríbou. Ak sme vodu omylom vyliali, použijeme shitake bujón, ak nemáme, tak postačí aj zeleninový bujón. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu (ja som použila tenké; s dobou varenia 5 minút).
  4. Ryžové rezance scedíme, necháme odkvapkať, vložíme do panvice, premiešame a opražíme.
  5. Pridáme mrkvu, sezamový olej - pre lesk a vôňu, premiešame a podávame. Porciu môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou, koriandrovou alebo zelerovou vňaťou.