Ryžové placky s chia semienkami (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

V podstate je to taký minimalistický ryžový nákyp, na ktorom máte zo všetkých strán chrumkavý povrch, no a to je predsa super :) recept videný na: Dobruchut. azet.

24 ks
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ak máte uvarenú ryžu, ktorá Vám ostala použite tú, ak nie jednoducho si ju uvarte v jemne osolenej vode a sceďte. Do vychladenej ryže pridáme všetky suroviny, med, vajce, škoricu ,mlieko, chia, múku, nastrúhané jablká aj so šupkou a citrónovú šťavu.
  2. Zamiešame cesto, necháme ho 30 minút odpočívať, ak sa Vám zdá riedke počkajte, nepridávajte hneď múku, chia semienka si do seba potiahnu časť tekutiny. Na panvicu dáme za pol malej kávovej lyžičky tuku. Ked sa rozohreje za pomoci lyžičky do horúceho kladieme kôpky cesta a sploštíme na placku. Opečieme z oboch strán do ružova. Ja som polovicu robila na voňavom kokosovom a druhú na prepustenom masle a neviem povedať, ktoré boli chutnejšie, lebo mi chutili oboje :)
  3. Boli také trošku strapaté, ale to nevadí, aj my sme rozkošné keď sme trochu strapaté:) Nakladieme na tanier, ja som mala v mrazáku ešte ríbezle, také kyslé sa k tomu hodilo a pokvapkala som ich datlovým sirupom a veru to bolo dobré :)