Tuniakové cestoviny
Ryžové cestoviny s tuniakom a kuracím mäsom na Čekyho spôsob
Autor receptu: ceky
Tieto cestoviny ulahodia každému, kto sa nebojí experimentovať.
3 porcie |
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame si cibuľu na malé kúsky. Na panvicu dáme jednu polievkovú lyžicu oleja. Následne pridáme cibuľu a popražíme ju do zlatista.
- Pridáme obidve konzervy tuniaka, jeden pikantno-paradajkový, druhý čistý. Miešame a pomaly pridávame smotanu na varenie. Chvíľu miešame a základ máme hotový.
- Nakrájame kuracie mäso na drobné kúsky. Pomiešame ho s korením na pečené kurča aj so sladkou paprikou. Pridáme na panvicu s olejom a miešame, až kým nebude mäso hotové.
- Do hrnca nalejeme vodu do trištvrtiny hrnca a pridáme trošku oleja. Veľkosť hrnca určite podľa množstva cestovín. Prikryjeme hrniec a počkáme, kým nám nezačne vrieť voda. Pridáme ryžové cestoviny, štipku soli a občasne miešame okolo 5 minút. Keď sú hotové, precedíme ich.
- Všetko spolu pomiešame a je to hotové. Dobrú chuť! :)