Ryžové cestoviny s baklažánom a paradajkovým pretlakom

Autor receptu: jnlukov

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklažán posypeme soľou a necháme odležať aspoň hodinu.Ja to tak nerobím a vždy mi chutí :D Takže ak ste sa rozhodli to tak tiež neurobiť tak rovno ho umyjeme a pokrájame na asi 4x1 centimetrové obdĺžníky ktoré následne posolíme. Na teflónovej panvici si ho na olivovom oleji opečieme dozlatista.
  2. Kým sa nám baklažán bude opekať dáme si variť ryžové cestoviny.Pozor! Varia sa len krátko. Cca 3 minúty (na obale je postup,je dobré ho dodržiavať).
  3. Cibuľku si opražíme na olivovom oleji,pridáme paradajkový pretlak,štipku soli(nie je nutná kedže soľ sa dáva aj do cestovín a na baklažán) a bazalku.