Rýdziky v trojobale

mariaan - bez fotkymariaan, 22. októbra 2010

Recept som skúsil sám a je vhodný pre každú príležitosť.Môžem doporučiť ako príjemné chuťové prekvapenie a určite ho ocenie hlavne milovníci húb.V skutku sa Zobraziť celý popisRecept som skúsil sám a je vhodný pre každú príležitosť.Môžem doporučiť ako príjemné chuťové prekvapenie a určite ho ocenie hlavne milovníci húb.V skutku sa netreba za tak jednoduché a chutné jedlo hambiť ani pri zvláštnych príležitostiach.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 ks
0,5 kg
0,5 kg
3 ks
1 l, na vysmážanie
2 kg
50 g
15 g




Postup

  1. 1

    Vyberieme si pekné klenuté rydziky.Očistíme,omyjeme a nôžku urežeme až pri hlavičke.Takto pripravené vložíme do osolenej vriacej vody/blanšírujeme/a povaríme 2-3 minuty.Scedené necháme vychladnúť a odkvapkať.Taktiež si uvaríme očistené a pokrájane zemiaky v osolenej vode.Tie scedíme a necháme v nádobe aby nevychladli.

  2. 2

    Predhrejeme si tuk na vysmážanie/panvica,friteza,.../na teplotu okolo 150°c.Medzi tým obalíme rydziky do troj-obalu/múka-vajcia-strúhanka/ a takto pripravené rydziky vysmažíme po oboch stranách.Keď su vysmažené dáme ich na servítku a necháme vsiaknuť prebytočný tuk.Na uvarené zemiaky si prichystáme nasekanú petržlenovú vňať ktorú na okamih zajeme horúcim tukom zo smaženia.Takto upravenú vňať primiešame k vareným zemiakom.

  3. 3

    Podávame ako druhé jedlo a konzumujeme za tepla.

Diskusia k receptu

klaura
Ešte ako malej mi mamka piekla rýdziky rovno na šporáku. Mali fantastickú chuť a ešte fantastickejšiu šťavičku, ktorá sa vytvorila medzi rebrami. To bola mňamka ... :) Aj tieto môžu byť dobré ... vyskúšam
mariaan
Ano,tak sme ích mávali tiež.Dávali sme k soli ešte trocha rasce/tej pravej lúčnej/to bola naozaj mňamka.Preto som písal ten recept lebo je ešte ako-tak aktuálny a navyše tento rok je jeden z mála posledných,keď sa dajú doslova kosiť.Dokonca ím nevadí ani ak by primrzli.Ale tie čo sú pod ihličím tým sa nič nestane.Ja som si v "dobe hojnosti"dával blanšírované na tácku do mrazáku,pretože tak delikátnu hubu zavárať mi pripadalo ako mrhanie.V recepte som nepísal čo s odrezanymi hlúbikmy.Tie som samozrejme taktiež blanšíroval a potom do gulášov,fazule,...Tam však opatrne nakoľko sú nesmierne aromatické.Nuž treba vyskúšať aj s inou prílohou ako zemieky-proste ako s mäsom.Prajem dobrú chuť a budeš naozaj príjemne prekvapená.
jozka2
mariaan,vdaka za recept.Pises,ze sau vas daju kosit ami tu v New Jersy toho roku nemame nic.vycytili sme na 2 x asi pol kosika podpiniek/vaclavky/a niiic viac.Minuleho roku som skoro odpadla lebo som v USA nasla prekrasnu baranie hlavku,cervenaky,maslaky-more a more rydzikov.Zbieram ich pri jazere daleko od cesty,kedze je tu velmi pieskovita zem musim ich opatrne cistit,nastastie som zavarila a mame aj tento rok a co som nevladal tak som posusila a pridavam ako prasok do polievok.inac robim prasok aj z inych hribov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia