Rýchly špaldový chlieb - bez kysnutia (fotorecept)

Autor receptu: jack

Doteraz som mala obavy z pečenia chleba,stále som vyskúšanie odiaľovala,ale tento recept ma presvedčil na 100%.A neoľutovala som.

20 minút
príprava
50-60 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme všetky suché prísady.Ak chceme môžeme pridať trochu celej rasce(cca2čl),a semienka podľa chuti.
  2. Všetko dôkladne premiešame.Opatrne vmiešame jogurt.
  3. Vznikne lepkavé cesto.Nemiesiť.
  4. Vyformujeme bochník a pomúčenými rukami ho čo najrýchlejšie premiestnime do sklenenej misy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.Pred vložením do rúry sa môže vrch potrieť studenou vodou,a počas pečenia zopakovať ešte raz.Chlieb bude mať lesklú kôrku.
  5. Dáme hneď do rúry (zapneme si ju skôr,aby bola horúca),a pečieme pri teplote 190`a 50 minút.(čas pečenia je potrebné odskúšať podľa svojej rúry).Upečený chlieb prekryjeme utierkou a necháme vychladnúť.Krájame až po vychladnutí.