Rýchly slaný koláč z lístkového cesta (Quiche)

Autor receptu: mycake

Nie je to originál francúzsky quiche, pretože ten sa nerobí z lístkového cesta, ale jeho rýchla a chutná kópia. Jeho výhodou okrem množstva variácií je aj to, že suroviny máš doma vždy po ruke a dá sa jesť teplý i za studena. Hoci nám chutí najviac práve táto verzia, neboj sa z neho čosi odobrať alebo pridať olivy, sušené paradajky, špenát či inú obľúbenú ingredienciu. Recept je zo stránky MyCake.sk

8-12
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto si položím na jemne vymastenú okrúhlu formu, odstránim prečnievajúce cesto a vyplním nimi chýbajúce kraje.
  2. Na masle si do sklovita opečiem pór a uložím ho na pripravené lístkové cesto. Poukladám naň nakrájanú mozzarellu a cherry paradajky, a na vrch ešte poukladám na plátky nakrájanú cuketu.
  3. To všetko zalejem rozšľahanou zmesou vajíčka, smotany, nastrúhaného parmezánu, ktorá je ochutená trochou soli a čierneho korenia, a pečiem do zlatista asi 30 - 35 minút pri teplote 180°.