Rýchly slaný koláč z lístkového cesta (Quiche)
Autor receptu: mycake
Nie je to originál francúzsky quiche, pretože ten sa nerobí z lístkového cesta, ale jeho
rýchla a chutná kópia. Jeho
výhodou okrem množstva variácií je aj to, že suroviny máš doma vždy po ruke a dá sa
jesť teplý i za studena. Hoci
nám chutí najviac práve táto verzia, neboj sa z neho čosi odobrať alebo pridať olivy,
sušené paradajky, špenát či inú
obľúbenú ingredienciu. Recept je zo stránky MyCake.sk
8-12 porcií |
10 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Lístkové cesto si položím na jemne vymastenú okrúhlu formu, odstránim prečnievajúce cesto a vyplním nimi chýbajúce kraje.
- Na masle si do sklovita opečiem pór a uložím ho na pripravené lístkové cesto. Poukladám naň nakrájanú mozzarellu a cherry paradajky, a na vrch ešte poukladám na plátky nakrájanú cuketu.
- To všetko zalejem rozšľahanou zmesou vajíčka, smotany, nastrúhaného parmezánu, ktorá je ochutená trochou soli a čierneho korenia, a pečiem do zlatista asi 30 - 35 minút pri teplote 180°.