Rýchly redkvičkový šalát s domácimi baraními rohami

Autor receptu: janadano

výborný na letné a jarné horúce dni a recept na baranie rohy mám od svojho dedka

40 minút
príprava

Postup

  1. redkvičky si nastrúhame na strúhadle na tenké koleska, dáme do misky a posypeme vegetou a necháme asi 20minút stáť v miske. Potom vodu z redkvičiek vylejeme a pridáme najlepšie hustý grécky biely jogurt a poriadne premiešame a dáme do chladničky vychladiť.
  2. Môžeme konzumovať samostatne alebo s bagetkou ale výborné sú k šalátiku domáce zavárané baranie rohy,ktoré sme si naložili na jeseň. recept na baranie rohy mám od svojho dedka a sú výborné. Baranie rohy umyjeme dáme do fľaše a zalejeme nálevom, ktorý sme si predtým uvarili. RECEPT NA NÁLEV: na 2L nálevu potrebujeme 1/2loctu,4dkg soli,1/3sáčku celého korenia, 14dkg kr.cukru, nové korenie , bobkový list + 1,3l vody, prevaríme všetko 5minúť, necháme vychladnúŤ.
  3. Potom precedíme a máme nálev na baranie rohy ako aj na uhorky. mŇAM. Baranie rohy sterilizujeme s nálevom 8minút. Je to naozaj výborná pochúťka, ktorá osvieži na 1. DOBRÚ CHUŤ.