Rýchly ovocný koláč (zároveň veľmi jednoduchý)

Autor receptu: amazonka29

..daľší z receptov,ktorý si rozhodne zamilujete tak ako ja.Jeho čaro tkvie v tom,že je jednoduchý,rýchly,vláčny a hlavne-ma úžasnú vlastnosť,ktorú ocení rozhodne každý,zašpiníte pri ňom minimum riadu :o)

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo väščej miske si zmiešame múku s PDP, pridáme cukor (ja osobne pridávam viac ako je napýsané v recepte,nakoľko môj drahý má rad sladšie a uznajte kočky,čo by sme pre tých našich milovaných neurobily :o) ) +vajíčka, mlieko, olej a vymiešame hladkú kašičku. Cesto nemá byť husté. Podľa potreby môžte ked tak pridať mieko.
  2. Na vymastený a vysypaný plech vylejeme vymiešané cesto.
  3. Tvaroh si zmiešame s cukrom, ak je hustý, zriedime si to mliekom a kladieme kôpky na cesto. (ja si ho vždy kúštik zriedim s mliekom a veľkou lyžicou halabala robím tzv. kôpky-vôbec z toho nemajte strach,aj tak sa to pri pečení zvykne rozliať-záleží od druhu tvarohu,no na konečnej skvelej chuti koláča to nič nemení)
  4. Potom poukladáme ovocie samozrejme podľa vášho výberu a chuti a šup s ním do trúby na 180 stupňov približne na 40 minút. Ja si vždy nastavím stopky na 40 minút a ked zazvonia,idem koláčik skontrolovať-doteraz ten čas úplne stačil. Koláčik je vláčny a výhodou je, že si môžte meniť ovocie a vždy to má inú,no zároveň rovnako skvelú chuť. Teraz som použila jahodový kompot, no odskúšané už mám aj čerstvé ríbezle,sliviky. Vrch môžte posypať cukrom. (čo sa týka načervenalej farby koláča,urobila to šťava z kompotu,ktorú som využila tak,že som časť mlieka-nahradila komp. šťavou a takto nádherne sa mi to zafarbilo)