Rýchly NY Cheesecake

myrha - bez fotkymyrha, 8. októbra 2009
Rýchly NY Cheesecake
Foto: myrha

Cheesecake - tvarohová torta je najlepším tvarhovým dezertom aký som kedy jedla :) Existuje mnoho variánt, ja by som sa chcela podeliť s variáciou, Zobraziť celý popisCheesecake - tvarohová torta je najlepším tvarhovým dezertom aký som kedy jedla :) Existuje mnoho variánt, ja by som sa chcela podeliť s variáciou, kedy si túto dobrotu môžete pripraviť aj so slovenských ingredienciíí.

12
porcií
25 minút
príprava
100 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
3 PL
3  PL
1 kg
3 PL
1 hrnček
3 ks
250 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: 1) keksy rozdrvíme 2) pridáme cukor a roztopené maslo 3) sypkú hmotu vtlačíme do menšej tortovej formy vymastenej maslom 4) pečieme 10 min pri 180 stupňoch

  2. 2

    Plnka: 1) tvaroh zmiešame s múkou 2) pridáme 1 väčší hrnček cukru a vanilkový cukor 3) postupne pridávame vajcia a jemne ich vmiešame do hmoty 4) na záver zamiešame kyslú smotanu

  3. 3

    Záver: 1) na zapečené cesto vylejeme tvarohovú hmotu 2) pečieme 1 hod a 10 min pri teplote 180 stupňov 3) cheesecake je hotový ak povrch tvarohovej hmoty nelepí 4) koláč necháme vychladnúť a stuhnúť cca 6 hod v chladničke 5) podávame s ovocím, prípadne postrúhame čokoládou

Diskusia k receptu

exxie
skvely!!! robila som ho z nizkotucneho tvarohu viackrat.vzdy vyborny.teraz som dala normalny smotanovy..cesto bolo strasne huste.akurat sa dopiekol.som zvedava aky bude. fakt super recept dik
alexix69
ahojte! aky je to prosim vas, ten smotanovy tvaroh? ja som ho spravila z klasickeho tvarohu jemneho a zda sa mi byt kolacik troska suchy a dost tvarohovy. inak vyborny, len nieco tomu chyba! :)
miriamele
Ja namiesto bebe keksov používam karamelové Lotus keksy, také ako sa dávajú ku káve v kaviarňach, dajú sa kúpiť v bioobchodoch, alebo v obchodoch s delikatesami, sú síce drahšie, ale rozdiel je určite znateľný, keksy sú maslovejšie a "cesto" bude šťavnatejšie. Ja do cheescake dávam čučoriedky a pre labužníkov doporučujem ešte čučoriedkovú omáčku, čučoriedky+kyslá smotana+vanilkový cukor
marta5
Kto ho neochutnal,nevie čo je dobré,tu čučoriedkovu omáčku skusim.Mám doma jemný tvaroh 1,1 per.tuk ,neviem či by nebol lepši Banovecký.No to ste mi urobili chuťky,dakujem za inšpiráciu,
katka82
Súhlasím s Ninush27!:-)))Cheescake ako má byť,robila som ho na víkend,teda rovno 2 a je vinikajúci!Nemá chybu,mal obrovský úspech,ďakujem krásne!:-))Ja som pridala aj trocha citrónovej kôry.))
katka82
Súhlasím s Ninush27!:-)))Cheescake ako má byť,robila som ho na víkend,teda rovno 2 a je vinikajúci!Nemá chybu,mal obrovský úspech,ďakujem krásne!:-))Ja som pridala aj trocha citrónovej kôry.))
2010
Hmm, zaujmave hlavne ze sa vsetkym paci, ale NY Cheescake nie je z tvarohu a kysla smotana sa nemiesa do hmoty ale je ako poleva ,takze nebudte prekvapeny ked ten naozajstny v New Yorku chuti uplne inac.
atari89
prave som ho dokoncila a pecie sa.. Som zvedava aky bude lebo cesto bolo velmi sypke, tak dufam ze pri krajani sa mi nerozpadne.. Ale priatel sa uz neskutocne tesi, je to jeho oblubeny kolac :)
babina28
som veľmi rada že som ho našla na vareške a robila ho Myrha v r.2009 dakujem za receptík
nimphelos
Robila som ho minuly tyzden a mozem potvrdit, ze je fantasticky. S troskou domaceho cucoriedkoveho kompotu bol vyborny. Len sa tak prasilo...:)dakujem.
3sandra3
dnes som robila tento koláčik... fakt výborný... budem robievať častejšie :-)
maleewo
Ja som ho u nas trosku vylepsila, vymenila som svetle bebe keksy za kakaove, do tvarohu som pridala asi 1dcl Baileysu a vrch ozdobila cokoladovym topingom....bol vyborny a teraz ho takto peciem pravidelne ;)
dia11
Fantasticný a nie moc náročný koláčik.prvý krát keď som ho robila,len sa zaprášilo.
Dnes robím znova....:-)
katka46
Tento cheesecake som robila ako prvý a odvtedy pečiem cheesecake/y ako na bežiacom páse :-)
janikbj
krásny, určite vyskúšam. ja som robila prvý cheesecake v živote čokoládový so sušenými slivkami a ostala som pri ňom. je načase skúsiť aj klasiku .-)
mohicanka
robila som ho podľa tohto receptu s malými úpravami už viac krát a je výborný! vždy všetkým chutí tak im len posiela link na tvoj recept :)
dzejsik
od kedy som vyskúšala pečiem a piecť budem - taký aký je, s ovocím či niečím iným ;)
reeva
vyskusala som,je super a mal uspech:))robila som ho uz na milion sposobov podla roznych receptov,ale tento bol zatial asi naj:)samozrejme podla nasich chuti:)
janalekno
Výborný, skvelý, urobila som ho včera a všetkým veľmi chutí :-) Určite ho budem robiť pravidelne :-)
macazvk
Prvý krát sa chystám na tento koláčik a neviem či môžem použiť. namiesto smotanového tvarohu aj mascarpone.Čo vy na to? Vopred Ďakujem za radu.
marienka44
Načo cukor do korpusu pod tvaroh? Veď keksy sú sladké.!
Tvaroh smotanový nepoznám .Býva plno- alebo polotucný a light. Tak aký mám použiť? Recept samipáči a v dohľadnej dobe to spravím.
marienka44
Miesto múky do tvarohu by som radšej pridala Zlatý klas 1 sáček, to zahustí tú tvaroh. masu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia