Rýchly krupicový nákyp

Autor receptu: stanka21

Rýchla a ľahká pochúťka. Vhodná ako hlavné jedlo alebo ako dezert. Suroviny uvádzam pre malú sklenú misu. Ak chcete použiť väčší pekáč alebo misu odporúčam suroviny zdvojnásobiť.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do mlieka pridáme vanilkový cukor a uvaríme hustejšiu detskú krupicu. Odstavíme, občas premiešame a necháme vychladnúť( nemusí byť úplne studená ). Rozdelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky, práškový cukor, jogurty a vaječný likér spolu premiešame. Pridáme vychladnutú krupicu, olej a sneh. Premiešame. Kompótovú šťavu zlejeme a ovocie nakrájame na menšie kúsky. Zapekaciu misku vymastíme maslom. Polovicu krupicovej zmesi vylejeme do misy. Navrstvíme ovocie a zalejeme druhou polovicou. Dáme piecť pri 200 stupňoch. Sledujeme a keď je povrch nákypu ružový, vyberieme von. Podávame s kompôtovou šťavou, ovocím, šľahačkou. Chutné aj na studeno. Dobrú chuť!!!