Rýchly koláč ku káve (fotorecept)

Autor receptu: janazjarku

Jednoduchý recept, ktorý som našla v šuplíku poteší každú gazdinku. Koláč je chutný toto kritérium uvádzam podľa rýchlosti akou zmizne z plechu :-) Tiež je variabilný a to podľa toho aké ovocie na pečenie použijeme.

40
porcií
15 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Prášok do pečiva zmiešame s múkou a preosejeme do nádoby, kde budeme suroviny miešať. Pridáme práškový cukor, vanilínový cukor, olej, mieko a rozšľahané vajíčka. Suroviny do hladka vymiešame. Ubezpečujem, že to trvá veľmi krátko.
  2. Vymiešanú zmes vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Ovocie z kompótu nakrájame na malé plátky (ja som použila broskyne/ Nakrájame je správne, lebo tieto krájal manžel :-) a rovnomerne ich uložíme na cestovú hmotu.
  3. Na záver si urobíme posýpku z hrubej múky, masla a práškového cukru. Ja nepoužívam hrubú múku tak som ju nahradila polohrubou vôbec to nevadilo :-)
  4. Pečieme 20 minút podľa receptu a dlhšie pretože záleží aké "mokré" použijeme ovocie pri teplote 180 stupňov. Potom už len počkáme pokiaľ koláč vychladne a varíme kávičku :-) Dobrú chuť k rýchlemu pohosteniu !!