Rýchly koláč (fotorecept)

Autor receptu: orchidea

...dostali sme so synom chuť na niečo sladké a požiadavka bola, aby to bolo čo najskôr hotové. Vyskúšala som teda tento recept, ani neviem od koho ho mám už veľmi dlho. Je to recept podobný mnohým perníkovým a hrnčekovým miešaným ktorých je tu na "vareche" neúrekom, ale receptov pre nás pečeniachtivých nie je nikdy dosť:)

16
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Postup

  1. Pripravila som si suroviny: navážila a preosiala som múku a cukor, prevarila som mlieko(neviem prečo bolo v recepte uvedené prevarené, ešte som sa s tým doteraz nestretla) a nechala som ho vychladnúť aby nebolo veľmi horúce, pretože som v ňom chcela rozšľahať vajíčka. Rozpustila som tuk, ošúpala som jabĺčka.
  2. V mlieku som rozšľahala vajíčka, pridala som nie horúci tuk. V miske, som zmiešala múku, cukor, sódu bikarbónu, pridala som škoricu a kakao.
  3. K sypkým surovinám som priliala tekuté a ručným šľahačom som všetko dobre premiešala.
  4. Nakoniec som k cestu už len vareškou primiešala nasekanú čokoládu, hrozienka (mohli by sa pridať aj nasekané orechy ale ja som nedala) a nastrúhané jabĺčka.
  5. Hotové cesto som vylalia do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy....a dala som piecť. Piekla som pri teplote 175 stupňov 35 minút.
  6. Kým sa koláč piekol, urobila som polevu - je to skôr taký krém. Z mlieka som odliala trošku a rozmiešala som Zlatý klas. Zvyšok mlieka som dala do misky s cerou, práškovým cukrom a kakaom. Všetko som miešala nad parou a keď sa tuk rozpustil a všetko sa spojilo, pridala som zvyšok mlieka so Zlatým klasom. Už som len miešala pokiaľ masa nezhustla. Zdalo sa mi to dosť husté, tak som ešte priliala mlieko. Nechala som vychladnúť.
  7. Krém som natrela na upečený vychladnutý koláč. Mala som v chladničke otvorený sáčok s čokoládovou polevou ktorý bolo treba minúť, tak som ho zohriala v horúcej vode a vrch koláča som ešte ozdobila.
  8. Konečne sme sa mohli do koláča zahryznúť...:)