Rýchly koláč bez vajíčok

rebeka14 - fotkarebeka14, 3. apríla 2015
Rýchly koláč bez vajíčok
Foto: rebeka14

Tento recept som získala od priateľky,ktorá obľubuje rýchle a lacné recepty.Mne sa páči hlavne preto,že sa v ňom dajú využiť kompóty,ktoré sú napríklad Zobraziť celý popisTento recept som získala od priateľky,ktorá obľubuje rýchle a lacné recepty.Mne sa páči hlavne preto,že sa v ňom dajú využiť kompóty,ktoré sú napríklad rozvarené, alebo sa vám málo míňajú.A zvládne ho aj začiatočník,pretože nie je na ňom čo pokaziť.

30 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

400 g
7 dl
0,5 dl
250 g
2 čajové lyžičky
Plnka:
1,5 dl
150 g
100 g
250 g
50 -100 g




Postup

  1. 1

    Rozmixujeme si kompót aj so šťavou. Ja používam najčastejšie slivkový.Postupne pridáme ostatné suroviny a dáme piecť na vymastený a vysypaný plech, na normálnu veľkosť plechu.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnku.V pôvodnom recepte jej bolo oveľa menej,no keďže je to na veľký plech, plnku som si upravila.Mlieko s cukrom uvaríme,odstavíme bokom, pridáme sekané,alebo pomleté orechy.Ja osobne dávam miesto nich viac kokosu,pretože ich nemôžem veľmi,ale kto môže s tými orechami je to ozaj dobré.Pridáme tam ešte kokosovú múčku a do teplého celé maslo či už Heru,alebo Palmarín.Nechať úplne rozpustiť.Netreba sa toho báť...až by sa Vám to zdalo redšie kľudne si pridajte trochu orechy či kokos. Ďalej sa to už nešľahá tak to má byť také polohusté,aby ste to vedeli dať na koláč.Ono to ešte vsiakne trochu do cesta a drži to pekne spolu.

  3. 3

    Na ešte teplý koláč dáme tiež vlažnú plnku ako sme ju práve dokončili. Ozdobíme rozpustenou čokoládou,alebo len tak nastrúhame. Ja som dala ešte mandle.Necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť!

    Rýchly koláč bez vajíčok - obrázok 3

Diskusia k receptu

katerin
Recepty na rýchle koláče mám rada.
Zaujímavé cesto,niekedy vyskúšam.:)
rebeka14
treba len vyskúšať...málokto verí, že v ceste nie sú vajíčka
emili70
Dala som si ho do svojej kuchárskej knihy. Isto ho vyskúšam.
inustek
tak toto vyskúšam. teším sa ako to bude chutiť :-)
zdezda
výborný receptík na chutný koláčik :-) 5*
olga42
prosím plnka sa vyleje na už upečený koláč?
rebeka14
ano na upečený koláč sa vyleje plnka....v poslednej vete je to aj napísané,že ešte na teplý koláč.....želám Olinka nech sa vydarí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia