Jablkový koláč

Rýchly jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Výborný koláčik pre rýchlu a jednoduchú prípravu.

8-10
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablka ošúpeme a nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
  2. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej peny. Po jednom pridávame vajcia, za každým dobré prešľaháme (asi 1 minútu). Múku preosejeme a premiešame s práškom do pečiva a soľou. Múčnu zmes pridáme do maslovej a zamiešame lopatkou. Nakoniec pridáme jablka a dobre premiešame.
  3. Cesto vložíme do vymastenej alebo papierom na pečenie vyloženej formy (moja forma má priemer 28 cm) a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 35 minút, či je to hotové vyskúšame špajdľou.
  4. Upečený koláč necháme vychladnúť, vrch môžeme pofŕkať Salkom alebo posypať práškovým cukrom alebo nedávať nič. Dobrú chuť.