Rýchly čokoládový koláč z celozrnnej múky s kokosovou kašou

Autor receptu: soncya

Veľmi jednoduchý koláč na prípravu

35
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske si rozšľaháme celé vajcia, štipku soli, cukor a vanilkový cukor. Pridáme olej a znova premiešame. Vsypeme celozrnnú múku zmiešanú s práškom do pečiva a znova premiešame. Do 3/4 hrnčeka si vsypeme kokos a doplníme kakaom. Premiešame. Vylejeme do vyššieho plechu vyloženého papierom na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov C, asi 25 minút.
  2. Do kastrólika dáme variť mlieko s cukrom a kukuričným škrobom (Gustin, Zlatý Klas..) Uvaríme si redší krém (redší ako na dukátové buchtičky), do vriaceho pridáme kokos a ešte asi minútku varíme na kašu. Po odstavení trochu ochladíme a do ešte teplého vmiešame maslo. Túto masu vylejeme na upečený, teplý koláč, do ktorého sme opakom varešky narobili diery. Dáme vychladnúť. Môžeme zdobiť ako chceme, ja som len popísala čokoládou. Celý koláč aj s upečením trval maximálne 40 minút, použila som naňho len minimum riadu, žiadne váhy. A chutil znamenito. Rozmery plechu: 39 x 35 cm, hrnček=250 ml