Medový koláč
Medový koláč

Rýchly bezlepkový medovník na plechu s citrónovou polevou videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 10. decembra 2024. Komerčný recept.

Nestíhate vykrajovať a zdobiť medovníky? Nevadí! Vyskúšajte tento rýchly bezlepkový medovníkový koláč, ktorý vám prinesie chuť a vôňu Vianoc bez zbytočného stresu. Je Zobraziť celý popisNestíhate vykrajovať a zdobiť medovníky? Nevadí! Vyskúšajte tento rýchly bezlepkový medovníkový koláč, ktorý vám prinesie chuť a vôňu Vianoc bez zbytočného stresu. Je jednoduchý na prípravu a navyše je hotový za chvíľku. Ideálny pre všetkých, ktorí si chcú užiť sviatočnú pohodu aj bez lepku!

16
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
350 ml
150 g
120 ml
2 ks
150 g
150 g
70 g
4 g
Poleva:
200 g
1 ks
5 PL
1 KL studená
Na ozdobu:
 (prípadne inú dekoráciu)




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny dáme do misy a pomocou elektrického šľahača vyšľaháme do hladka, až kým vznikne kompaktné cesto bez hrudiek. Hotové cesto rovnomerne vylejeme do formy (25x25x7 cm) vystlanej papierom na pečenie.

  2. 2

    Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C približne 20 minút. Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie a povrch korpusu jemne očistíme.

  3. 3

    Poleva: Ingrediencie spolu dôkladne premiešame, až kým nevznikne hladká a jednoliata citrónová poleva.

  4. 4

    Na medovník rovnomerne nanesieme polevu a vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie – napríklad dekoračným posypom, jedlými sušenými kvetmi alebo ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia