Rýchly bezlepkový medovník na plechu s citrónovou polevou videorecept
Nestíhate vykrajovať a zdobiť medovníky? Nevadí! Vyskúšajte tento rýchly bezlepkový medovníkový koláč, ktorý vám prinesie chuť a vôňu Vianoc bez zbytočného stresu. Je Zobraziť celý popisNestíhate vykrajovať a zdobiť medovníky? Nevadí! Vyskúšajte tento rýchly bezlepkový medovníkový koláč, ktorý vám prinesie chuť a vôňu Vianoc bez zbytočného stresu. Je jednoduchý na prípravu a navyše je hotový za chvíľku. Ideálny pre všetkých, ktorí si chcú užiť sviatočnú pohodu aj bez lepku!
porcií
príprava
na 175 °C
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
Cesto: | |
350 ml |
|
150 g |
|
120 ml |
|
2 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
70 g |
|
4 g |
|
Poleva: | |
200 g |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
1 KL studená |
|
Na ozdobu: | |
(prípadne inú dekoráciu) |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny dáme do misy a pomocou elektrického šľahača vyšľaháme do hladka, až kým vznikne kompaktné cesto bez hrudiek. Hotové cesto rovnomerne vylejeme do formy (25x25x7 cm) vystlanej papierom na pečenie.
- 2
Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C približne 20 minút. Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie a povrch korpusu jemne očistíme.
- 3
Poleva: Ingrediencie spolu dôkladne premiešame, až kým nevznikne hladká a jednoliata citrónová poleva.
- 4
Na medovník rovnomerne nanesieme polevu a vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie – napríklad dekoračným posypom, jedlými sušenými kvetmi alebo ovocím.
Tiež medový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu