Rýchly a vylepšený šošovicový prívarok podľa Klaudie

Autor receptu: janikbj

Vylepšená klasika od kamarátky Klaudie :-) S varením v tlakovom hrnci je obed za 30 min. na stole.

4-5
porcie

Postup

  1. Umyté krúpy zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu napučať. Prebratú šošovicu umyjeme a môžeme na pár hodín namočiť. S bobkovým listom uvaríme spolu s krúpami klasickým spôsobom alebo v tlakovom hrnci (ja varím vždy v tlakáči - šošovicu netreba namáčať, zalejeme ju vodou tak, aby bola po úroveň šošovice, pridáme bobkový list, namočené krúpy, osolíme a aby pri varení nepenila a neupchala ventil, pridáme asi za lyžicu oleja. Keď sa hrniec natlakuje, varíme na najmenšom ohni 7-8 min., vypneme a necháme dojsť, kým neklesne ventil).
  2. Na panvici si opražíme cibuľu, na malé kocky nakrájanú slaninu, nasekaný cesnak a na kolieska nakrájané párky. Opražíme do zlata a pridáme ku uvarenej šošovici, z ktorej sme zliali vodu (v tlakáči väčšinou žiadna neostane).
  3. Hladkú múku rozhabarkujeme v kyslej smotane zriedenej mliekom. Smotanu nechávam postáť pár hodín mimo chladničky, aby nebola studená a nezrazila sa, príp. v nej rozhabarkujem trochu teplej vody. Smotanovou zátrepkou zahustíme šošovicu, pár minút všetko spolu povaríme, aby sa prepojili chute. Najlepšie, keď prívarok trochu postojí.