Jablkový koláč
Rýchly a ľahký jablkový koláč bez lepku
Autor receptu: novalim
Máte chuť na niečo dobré, ku kávičke, s čím nebudete mať veľa práce? Presne taký je náš dnešný rýchly a ľahký jablkový koláč bez lepku. Prekvapí vás, aký je jednoduchý. Jeho základom sú jablká a Novalim bezlepková strúhanka. Raz dva ho máte hotový a keď ho ochutnáte, tak vám bude jasné, že ste ho nepiekli naposledy. Vyskúšate?
20 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Jablká očistíme a nakrájame na plátky. Navrstvíme ich do väčšej hlbšej zapekacej misy.
- Posypeme ich škoricovým cukrom a nahrubo nasekanými orechami. Zľahka premiešame.
- Vo väčšej mise zmiešame strúhanku, PROMIX T, kypriaci prášok, hnedý cukor a zmes rovnomerne nasypeme na jablká.
- Vrch pokryjeme tenkými plátkami masla, ktoré ukladáme tesne vedľa seba na celý povrch.
- Pečieme na 200 stupňoch Celzia cca 20 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá zlatistá kôrka.
- Podávame teplé s brusnicovým alebo ríbezľovým lekvárom, kopčekom čerstvej šľahačky a mätovým lístkom na ozdobenie.