Jablkový koláč

Rýchly a ľahký jablkový koláč bez lepku

Autor receptu: novalim

Máte chuť na niečo dobré, ku kávičke, s čím nebudete mať veľa práce? Presne taký je náš dnešný rýchly a ľahký jablkový koláč bez lepku. Prekvapí vás, aký je jednoduchý. Jeho základom sú jablká a Novalim bezlepková strúhanka. Raz dva ho máte hotový a keď ho ochutnáte, tak vám bude jasné, že ste ho nepiekli naposledy. Vyskúšate?

20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká očistíme a nakrájame na plátky. Navrstvíme ich do väčšej hlbšej zapekacej misy.
  2. Posypeme ich škoricovým cukrom a nahrubo nasekanými orechami. Zľahka premiešame.
  3. Vo väčšej mise zmiešame strúhanku, PROMIX T, kypriaci prášok, hnedý cukor a zmes rovnomerne nasypeme na jablká.
  4. Vrch pokryjeme tenkými plátkami masla, ktoré ukladáme tesne vedľa seba na celý povrch.
  5. Pečieme na 200 stupňoch Celzia cca 20 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá zlatistá kôrka.
  6. Podávame teplé s brusnicovým alebo ríbezľovým ​​lekvárom, kopčekom čerstvej šľahačky a mätovým lístkom na ozdobenie.