Rýchlovka - kuracie stehienka so zeleninou fotorecept

jerica - fotkajerica, 3. júna 2010
Rýchlovka - kuracie stehienka so zeleninou (fotorecept)
Foto: jerica

Chcela som na rýchlo , niečo na večeru , mala som kúpené stehienka , samozrejme zeleninku mám vždy po ruke.No a večera bola na Zobraziť celý popisChcela som na rýchlo , niečo na večeru , mala som kúpené stehienka , samozrejme zeleninku mám vždy po ruke.No a večera bola na svete.

7
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

ZELENINA:
príloha:




Postup

  1. 1

    Stehná som opiekla na panvici s nelepivým povrchom , pod tečúcou vodou stehná premokrím a tak na horúcu panvicu pokladám mokré , opečené preložím do kastróla , pokorením,nesolím.

    Rýchlovka - kuracie stehienka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na kuracie stehná dám pokrájanú mladú cibuľku , podlejem trochou horúcej vody , dám pokrievku , dusím chvíľu, nakoľko stehienka rýchlo zmäknú.

    Rýchlovka - kuracie stehienka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu kde som opiekla kuracie stehná , dám máslo , pokrájanú zeleninu , cibuľku aj s vňaťkou,pôrok , mrkvu, zemiak,posypem trochou korenia na grilovanú zeleninu , chvíľu prejdem opekaním , na koniec pridám cukinu a šampiony,prejdem pár minút opekaním. Na tanier k zelenine pridám olivy.Môže sa dať aj , kto má rad trochu sladké , ananás , kocky.Vlastne, výber podľa chuti a čo je doma.

    Rýchlovka - kuracie stehienka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jogurt , jeden kelímok vyšlahám s trochou horčice , cesnakom , mladou cibuľkou nakrájanú na drobučko,biele mleté korenie , soľ,štipku cukor, z polovice citróna šťava. Nie je problém spraviť si podľa vlastnej chuti.Jogurt dám na list ľadového šalátu.

  5. 5

    Bagetu dávam piecť na gril do trúby , na pár minút , pokiaľ nedostane peknú chrumkavú kôrku. Bagety sú vynikajúce , môžete podávať aj s avokádovou pomazánkou , ale aj k rôznym iným jedlám.

Diskusia k receptu

klaura
naozaj rýchla chutná večera ... aj obed :)
mmrmmr
kuracie stehná mám rada , zeleninu tiež a recept rada vyskušam ...
jerica
Samozrejme , už keď ich opekáš mäknú, keď ich dám do kastróla , po chvílke vyskúšam , či sú mäkučké, kastról zepter má výhodu, že tam nemusíš dlho dusiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia