Slané chuťovky

Rýchle trojuholníčky z lístkového cesta

Autor receptu: moznodobremoznozle

Rýchle, jednoduché trojuholníčky z lístkového cesta. Plnka môže byť aj na sladko.

20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na pomucenej doskej rozvalkame listkove cesto. V miske rozmiesame pretlak s oreganom a dochutime, ked tak solou, alebo inymi bylinkami (napr. bazalkou). Pretlakovu zmes rozotrieme na rozvalkane cesto. Nasledne poukladame sunku, syr, kukuricu.
  2. Cesto pomaly a opatrne zvinieme. Rezeme striedavo trojuholniky. Ak sa nam cesto podari rozsypat, spojime ho vidlickou. Zvinute cesto este hore narezeme. Potrieme zmiesanim vajickom so solou a posypeme sezamom.
  3. Pecieme na 200 °C do zlato hneda.