Rýchle sicílske cestoviny s cesnakovou strúhankou
Autor receptu: vybusna
V dnoch ked sa clovek griluje za ziva, sa da varit len rychlo, rychlo. Toto jedlo sa ucil varit Jamie Oliver od sicilskych kucharov a od aprila, ked som ho uvarila prvykrat, tak ho robim pravidelne kazdy tyzden.....a to aj ked prsi :-)
2 porcie |
3 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Filetky zo sardeliek vyberieme z oleja a nechame poriadne odkvapkat. V recepte pouzivam piniove oriesky, ale vcera som operativne pridala nasekane, nesicilske ...pekanove.
Na Sicilii.. pouzivali cestoviny s nazvom Mafalde, ja som pouzila obycajne taglietelle a keby som ich nemala pouzijem take, ake mam. Je pravda, ze s takymito zmenami to uz nebudu take originalne, ale stale dobre.
Filetky zo sardeliek by som nezamenila za ziadnu inu rybku...za ziadnu cenu.
- Uvarime cestoviny pre dvoch ludi, podla navodu na obale. Kym sa nam cestoviny uvaria, tak si uvarime omacku. Na panvici rozohrejeme olej a pridame naplatkovany, ocisteny cesnak. Hned pridame aj odkvapkane cele filetky zo sardeliek.
Premiesame….nezlaknite sa…tie sardelky Vam budu miznut pred ocami…oni ako keby sa v tom oleji roztopili.
Pridame paradajkovy pretlak. Nenahradzajte ani pasirovanymi ani lupanymi, ani krajanymi paradajkami. Pouzite vyhradne pretlak.
Premiesame a nariedime horucou vodou (cca vacsia salka) . Nasypeme cukor, piniove oriesky a hrozienka.
Nechame prebublat a odstavime.
Po vychladnuti mi omacka dost zhustla, tak som ju potom , este troskou vody, doriedovala.
Ospravedlnujem sa za nepodarene foto.
Omacku som mala hotovu skor, ako sa uvarili cestoviny.
- Nasucho rozohrejeme cistu panvicu a nasypeme do nej struhanku a suseny cesnak. Nechame ju , za obcasneho miesanie zozlatnut.
Uvarene cestoviny premiesame s omackou priamo na panvici a podavame uz namiesane.
Pred podavanim este posypeme cesnakovou struhankou a dobru chut.