Rýchle sicílske cestoviny s cesnakovou strúhankou

Autor receptu: vybusna

V dnoch ked sa clovek griluje za ziva, sa da varit len rychlo, rychlo. Toto jedlo sa ucil varit Jamie Oliver od sicilskych kucharov a od aprila, ked som ho uvarila prvykrat, tak ho robim pravidelne kazdy tyzden.....a to aj ked prsi :-)

2
porcie
3 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Filetky zo sardeliek vyberieme z oleja a nechame poriadne odkvapkat. V recepte pouzivam piniove oriesky, ale vcera som operativne pridala nasekane, nesicilske ...pekanove. Na Sicilii.. pouzivali cestoviny s nazvom Mafalde, ja som pouzila obycajne taglietelle a keby som ich nemala pouzijem take, ake mam. Je pravda, ze s takymito zmenami to uz nebudu take originalne, ale stale dobre. Filetky zo sardeliek by som nezamenila za ziadnu inu rybku...za ziadnu cenu.
  2. Uvarime cestoviny pre dvoch ludi, podla navodu na obale. Kym sa nam cestoviny uvaria, tak si uvarime omacku. Na panvici rozohrejeme olej a pridame naplatkovany, ocisteny cesnak. Hned pridame aj odkvapkane cele filetky zo sardeliek. Premiesame….nezlaknite sa…tie sardelky Vam budu miznut pred ocami…oni ako keby sa v tom oleji roztopili. Pridame paradajkovy pretlak. Nenahradzajte ani pasirovanymi ani lupanymi, ani krajanymi paradajkami. Pouzite vyhradne pretlak. Premiesame a nariedime horucou vodou (cca vacsia salka) . Nasypeme cukor, piniove oriesky a hrozienka. Nechame prebublat a odstavime. Po vychladnuti mi omacka dost zhustla, tak som ju potom , este troskou vody, doriedovala. Ospravedlnujem sa za nepodarene foto. Omacku som mala hotovu skor, ako sa uvarili cestoviny.
  3. Nasucho rozohrejeme cistu panvicu a nasypeme do nej struhanku a suseny cesnak. Nechame ju , za obcasneho miesanie zozlatnut. Uvarene cestoviny premiesame s omackou priamo na panvici a podavame uz namiesane. Pred podavanim este posypeme cesnakovou struhankou a dobru chut.