Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Rýchle rezy Napoleon z lístkového cesta

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 8. júna 2021

Recept je perfektný, ak nie je dostatok času a chcete niečo jednoduché a náročné :-)
Zdroj: https://youtu.be/mHWt5KRcfqg

20
porcií
40 minút
príprava
5, 15 minút
na 220, 190 °C

Suroviny

3 bal. (rozmer 25×45 cm, hmotnosť 375 g)
Plnka do plátov:
3 ks
150 g
75 g (alebo kukuričný škrob + 5 g vanilkového cukru)
350 g
30 g
5 g
Krém:
400 g
250 g




Postup

  1. 1

    Plnka do plátov: Bielky vyšľahať s cukrom do peny. Pridať puding (alebo škrob s vanilkovým cukrom), mak, kakao a dobre premiešať.

  2. 2

    Príprava plátov: Lístkové cesto nechať 30 minút postáť pri izbovej teplote. Rozbaliť a rozdeliť lístkové cesto na dve rovnaké časti s rozmermi 22×25 cm. Jeden plát cesta položiť na plech, poprepichovať vidličkou. Naniesť 1/3 bielkovej plnky (pripravenej v bode 1), poukladať 1/3 ošúpaných a na tenké plátky nakrájaných jabĺk a ešte zľahka natrieť plnkou (pripravenou v bode 1). Navrch položiť druhú časť lístkového cesta a poprepichovať vidličkou. Piecť 5 minút pri 220 °C a ďalších 15 minút pri 190 °C. Podobne upiecť pláty z ďalších dvoch balení lístkového cesta.

  3. 3

    Príprava maslového krému: Vyšľahať mäkké maslo na vysokej rýchlosti mixéra do biela. Zahustené mlieko pridavať v malých dávkach a pokračovať v šľahaní, až kým krém nebude homogénny.

  4. 4

    Zákusok zostaviť v poradí: plát - polovica maslového krému - plát - polovica maslového krému - plát. Ozdobiť podľa želania a dať do chladničky na 4-6 hodín.

  5. 5

    Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/mHWt5KRcfqg

Diskusia k receptu

evanaaa
Či som len ja taká hlúpa, ale nerozumiem, tu ide o dva druhy tých koláčov? Jeden s bielkovou plnkoua druhý s maslovou, alebo....? V bode dva sa nespomína tá maslová a v bode 4) je zostava s tou druhou plnkou, čiže dva rôzne zákusky?
razomzastolom
@evanaaa (9.6.2021 21:01)

Je to len jeden druh zákuska.
Bielková plnka v bode 1 sa používa na prípravu plátov v bode 2. Treba upiecť 3 rovnaké pláty. Zákusok bude mať 3 vrstvy plátov.
V bode 4 sa medzi pláty (pripravené v bode 2) dáva krém, príprava ktorého sa popisuje v bode 3.
Neviem, či zrozumiteľné vysvetľujem.
Pozrite si pre istotu videorecept z postupom prípravy a malo by byť jasnejšie (vo videu suroviny sú uvedené po anglický). Odkaz na video nájdete v poslednom bode tohto receptu alebo v zdroji na začiatku.
Dajte vedieť, či bolo to jasnejšie s videom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia