Rýchle papardelle so cherry paradajkami, šampiňónmi a olivami

Autor receptu: martinkat

Tento recept môže mať veľa podôb, fantázií a surovinám sa medze nekladú. Tu je jeden zo spôsobov :)

1
porcia
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny.
  2. Dáme variť cestoviny. Ja som použila tieto, varia sa 8 min
  3. Kým sa cestoviny varia, nakrájame si všetky suroviny, okrem rukoly (môžeme ale aj tú, ak chceme). Toto sé suroviny na 1 porciu.
  4. Na panvicu dáme olej a orestujeme cesnak. Hneď pridáme šampiňóny a restujeme do zlatohneda. Ďalej nasledujú paradajky, keď sú skoro hotové pridáme olivy. Posolíme, okoreníme.
  5. Cestoviny by už v tomto okamihu mali byť al dente. Trošku vody z nich použijeme na podliatie a dusenie paradajok. Cestoviny zlejeme a pridáme k zmesy. Hneď nasleduje syr, ktorý potrebuje len pár sekúnd na rozpustenie. Panvicu odložíme z plameňa a primiešame ešte hrsť rukoly. Môžeme hneď podávať :-)