Rychle karí - pozor vysoko navykové
Autor receptu: anetka85
tento recept som jedla na oslave mojej kamaratky a hned na druhy den som si ho urobila
doma.Najvhodnejsi je pre narodeninove a ine oslavy
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvarime ryzu.
Moj postup: Cibulu nakajame na jemne kocky,pomaly oprazime.Pridame ryzu.Trocha oprazime a zalejeme troma salkami vody.Pridame sol a korenie.Pemiesame a nechame varit kym sa nam nedostane na hladinu ryze.potom vypneme , zakryjeme hrniec a nechame 15min nech ryza vsiakne zbytok vody.Ja varim na platni.
- Kur.masko nakrajme na kocky, oprazime na olivovom oleji,posolime,okorenime.Prazime do zlatista.Dame nabok.
- Majonezu a kari korenie dokladne zmiesame.
- Oprazene kur.prsia a majonezu zmiesanu s kari korenim pridame k ryzi,vseto dokladne premiesamea jedlo je hotove.Mozeme podavat.
Ako nieco extra mozeme k vsetkemu pridat este hrozno nakrajane na polovicku.Doda to celemu jedlu smrnc.