Rýchle a velmi chutné kuracie soté
Autor receptu: didcuriatko
Tento recept robievam veľmi často. Môj muž je velký labužnik a
prave toto soté na tento sposob miluje! Všetci ostatní sa iba
zalizuju a pýtaju duplu so slovami, že lepšie soté nejedli :).
Prajem dobrú chuť
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Meso si umyjeme osusime nakrajame na kocky, ktore vlozime do vacsej misky zmiesame s mletou paprikou mletym ciernym korenim solou a zmesou na kura. Vsetko spolu velmi dobre premiesane ( najlepsie rukami ) aby sa koreniny chytili na kazdy kysok. Vlozime do ladničky a nehame odstáť.
- Nakrajame si cibulku na drobné kusky dame do misky a trosku osolime premiesame. Dalej sampiony umyjeme ocistime a nakrajame na male kusky ale niejto si moze aj vacsie ako chce ;). Dame do misky.
- V hlbokej velmi hlbokej panvici ja použivam WOK Je na to najleošia ale keď nemate tak velmi hlboku panvicu aby sa vám to všetko zmestilo. Na panvici roztopite maslo a vlozite sampiony po cca 10minutach vyberiete a date do misky a do vypeku zo sampionov pridate olivovy olej, vlozite kuracie meso z ladnicky a poriadne osmahnete. Keď sa vám už prsia urobili pridate cibulku a znovu premiesate varite 5min. Potom misku so sampionmy osolte a okorente a pridajte k masku. Spolu vsetko povarte. Nakoniec vylejte smotanu pockajte kym trosku otepli a pridajte cele bambino spolu premiesajte a pridajte este mletu papriku. Ak vam bude chybat napr. Sol este dosolte. My mame radi stiplave tak si tam davame este susene chilli od značky Tones - RED PEPPER pimiento rojo triturado. ALE NEMUSI BYT, pre milovnikov chilli je to NA NEZAPLATENIE! ;) vcera som robila sote a je vyborne postup foto dodam inokedy ked budem zase robit co si myslim ze zachvilocku :D. Prilohu davam zemiaciky alebo ryzu.