Rýchla torta

Autor receptu: wildrane

Zajtra má naša mamina oslavu 65, dnes mám ešte od 18. nočnú po ktorej idem ešte na skúšky so psíkom a potom na 15 hodku na oslavu. Potrebovala som niečo rýchle pred nočnou upiecť a vzniklo toto.

Postup

  1. Šľahačku si večer pred pečením rozdelím na polovicu, v jednej polovici rozpustím, na šporáku, za stáleho miešania čokoládu. Obe, bielu aj čokoládovú šľahačku uložíme do chladničky.
  2. Dáme si vyhriať rúru na 180 stupňov. Medzitým si pripravíme korpus. Žltka vymiešame s cukrom, za stáleho miešania pridáme po lyžiciach olej a vodu, potom kakao a múku. Ja robím so šlahačom, čiže je to šup šup :). Potom po troche pridávame sneh vyšlahaný z bielok, teraz pracujem už varechou, pomali miešame kým sa nám všetko nespojí. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Po upečení necháme vychladnúť a rozdelíme na polovicu. Vzniknú nám dva korpusy. Ja som jeden prerezala cez stred, vznikli mi 3 korpusy, jeden hrubší - spodný a dva tenké. Vyšľaháme bielu a čokoládovú šľahačku úplne do zhustnnutia, má mať konzistenciu krému. Spodný korpus pokropím ,,rumovinou" ( zmiešam rum, sirup a trošičku vody), natriem bielou šľahačkou, položím na ňu tenší korpus, pokvapkám rumovinou, navrstvím čokoládovou šľahačkou, poukladám banány pokrájané na kolieska, prikryjeme čok. šľahačkou, prikryjeme posledným korpusom. Celú tortu natrieme zvyšnou bielou šlahačkou, ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
  4. Torta v reze:
  5. a ešte raz: