Rýchla torta na Valentína (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Chcela som vnučku prekvapiť a na Valentína som jej upiekla túto tortičku. Rúru som mala zohriatu, piekla som kačku, tak to bola naozaj rýchlovka. Už ma tlačil čas, lebo som si zmyslela naraz robiť kačku, knedľu, lokše, kapustu, polievku:-)

30-35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny. Chýba mi ešte jedno vajíčko, musím si ísť sama zobrať vajíčka, lebo ich dnes budem potrebovať viac. Môj posol akosi mešká:-) Tortovú formu som vystlala papierom na pečenie. Boky som trochu vysypala múkou.
  2. Celé vajíčka som najprv šľahala so štipkou soli, potom som pridala cukor,
  3. postupne som na striedačku dávala 3 pl vody a 3 pl oleja. Vymiešala som masu do hustej peny.
  4. Pridala som 100 g polohrubej múky osiatej s kypriacim práškom. Jemne som ju do mysy zamiešala. Potom som časť cesta odobrala a jednu časť som pomiešala s 2 pl kakaa.
  5. Dávala som do strede stále na jedno miesto striedavo biele a tmavé cesto.
  6. Korpus som piekla na 180 °C 30 - 35 minút. Na ten čas som vybrala kačku z rúry.
  7. Kým ma Terezka nevidela, vymiešala som 250 g jemného tvarohu s vanilkovým cukrom a 3 pl práškového cukru. Šľahačku som vyšľahala s jedným stužovačom a opatrne som obe masy zmiešala. Tea našťastie nevidela tvaroh, lebo by ho nejedla. Korpus som pokvapkala jahodovým sirupom zmiešaným s troškou rumu. Korpus som natrela marhuľovým džemom, na to som dala šľahačkovo- tvarohový krém.
  8. Grankom som posypala vrch torty. Vnučke chutila tortička, vzala si z nej aj domov.
  9. No a po dobrom obede sme si dali aj kúsok tortičky.