Rýchla torta aj pre celiatikov fotorecept

renama - fotkarenama, 5. júla 2011
Rýchla torta aj pre celiatikov (fotorecept)
Foto: renama

Tento korpus používam stále, keď sa mi nahlási moja kamarátka celiatička na návštevu :). Je rýchly a dá sa využiť na viacero spôsobov. Ja Zobraziť celý popisTento korpus používam stále, keď sa mi nahlási moja kamarátka celiatička na návštevu :). Je rýchly a dá sa využiť na viacero spôsobov. Ja som tentokrát urobila takúto tortičku ku káve.

12
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Korpus :
4 ks
4 ks
200 ml
200 ml
1/2
Plnka:
150 g
 podľa potreby
200 g
3 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto na korpus. V miske vymiešame metličkou vajcia s cukrom,postupne pridáme olej a Zlatý klas v ktorom máme zamiešaný kypriaci prášok. Ako som spomínala, je to rýchly recept, stačí vymiešať rukou :) Vymiešaný vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre cca 25min.

    Rýchla torta aj pre celiatikov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečený prekrojíme a natrieme plnkou. Použila som plnku od Lucylee http://varecha.pravda.sk/recepty/tocena-cokoladova-torta-fotorecept/12905-recept.html . Uvaríme cukor, kakao a vodu spolu v hrnci na hustú kašu, po vychladnutí zmiešame s maslom a natrieme. Ja som spodný plát natrela najprv džemom, mala som doma višňový, a tak som natrela plnku. Vrch som posýpala tmavým čokoládovým zdobením.

    Rýchla torta aj pre celiatikov (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

zuzka193
Vyzerá super, kámoška celiatička sa už teší na ochutnávku.
marienka44
@Renama , na obr.č.1 mas len 1 Zlaty klas /namiesto 4/. Je to vacsie ekonomicke balenie? Ukladam do KK, aj ked nie sme celiatici/.
coldbery
Príma tortička rýchla jednoducha .....priam na zahryznutie...:-))))
renama
marienka44 áno je to kilové balenie, tak som si odvážila 160 g ako keby som použila 4 ks klasického balenia
cica2
@ renama, vitaj medzi nami!:) Tortička sa ti krásne vydarila!
ardeas
úžasný, kamoške celiatičke chutil a aj veľmi praktický, ked sa mi nechce veľmi piecť robím tento :D ďakujem
renatad
robila som len plnku, korpus som použila s iného receptu a moja plnka je ako briketa :) a to som dala len 3PL kakaa, kedže je to pre deti aby to nebolo velmi kakaove, na vrch som už dala len biele hviezdičky, kedže to bolo ako poliate čokoladou :) ale mnaaam :D
dainal
to sa mi hodi. len neviete cim by som tam mohla nahradit bielka? dcera ich nemoze..
bejulienka
no neviem, ešte som nerobila cesto so zlatým klasom. pečiem ho už 20 min, zvrchu vyzerá, že už by malo utekať z rúry a ked ním pohnem, je tekuté :( :(
renama
@bejulienka tak ako nakoniec? Vydarilo sa? Ja som aj dnes piekla, kedze sme mali bezlepkovu navstevu a plnila som pribinackovou plnkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia