Rýchla šampiňónová polievka s rezancami s medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Mrkvu a petržlen nakrájame na drobné kocky, huby na plátky.
  2. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú zeleninu a pár minút opražíme.
  3. Pridáme huby, premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom.
  4. Do hrnca pridáme viazaničku zelerovej a petržlenovej vňate.
  5. Polievku "dofarbíme" lupeňmi kvetov nechtíka lekárskeho. Ochutíme soľou a čiernym korením a povaríme cca 15 minút.
  6. Podávame s rezancami s medvedím cesnakom. Tie mam v zásobe z jari. Cesto pripravujem ako v tomto recepte: http://varecha.pravda.sk/recepty/sosovicove-gulky-s-cestovinami-z-medvedieho-ce/27330-recept.html