Maková bábovka

Rýchla makovo-citrónová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: luclup

Hrnčekové recepty mám zo všetkých najradšej. Táto na prípravu rýchla bábovka ulahodí snáď každému, pre milovníkov maku je ako stvorená. Inšpirácia je z časopisu Pošli recept, recept som si prispôsobila svojej chuti a tu je výsledok.

60 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som hrnček s objemom 300 ml. Do misy dáme múku, v ktorej rozmiešame prášok do pečiva. Pridáme cukor, rozpustenú Heru, mlieko, vajíčka, mletý mak a na jemno nastrúhanú citrónovú kôru.
  2. Všetko metličkou dôkladne vymiešame. Hotové cesto vylejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
  3. Pečieme pri teplote 160 °C asi 45 minút. Vychladnutú bábovku polejeme citrónovou polevou, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
  4. Bábovka je veľmi chutná, cesto mäkkučké a chute výrazné :) Citrónová poleva ju príjemne osviežila, nám proste chutí.