Rýchla MAKOVÁ bábovka, mini bábovka, mafiny (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica Rýchlo a jednoducho spravené, na rôzne variacie . Ked mám chuť na mafiny, z cesta sú mafiny, keď chcem mať mini bábovečky, tak čo, spravím aj mini bábovky, hlavne, formy sú využívané.

10/16
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160/150 °C

Postup

  1. Pripravíme si suché suroviny, múka, mak, prášok do pečiva, dobre premiešame, odložíme na stranu. mala som výbornú múku, "koláčová múka" objavila som ju pred rokom, s múkou som spokojná, rada ju používam.
  2. Vajíčka vymiešame s cukrom spolu aj s vanilkovým cukrom do penista, keď sú vajíčka vymiešané , zašľahám do vajíčok maslo, potom postupne na striedačku vmiesim (šľahačka/múka) , na koniec som dala do cesta mini kandinzované ovocie aj s kúskami čokolády, premiešam, vylejem do pripravenej formy. Formu vymastím a vysypem múkou.
  3. bábovku som piekla 40; minút na 160° C , rozpočet je na menšiu formu, moja forma je veľká, hrubšia , preto 40 minút. Myslím si, každý si pozná svoju rúru ako pečie, preto uvádzam orientačne údaje o čase pečenia.
  4. bábovková forma .
  5. z cesta som robila aj mafiny , mini bábovky
  6. :-)
  7. aj v mini bábovkovej forme , tam som nedala čokoládu ani hrozienka či brusnice, do stredu som dala na špic kávovej lyžice môj domáci jahodový lekvár.
  8. mafiny s lekvárom
  9. :-)
  10. ku kávičke :-)