Piškótová roláda
Piškótová roláda

Rýchla bezlepková piškótová roláda

novalim - fotkanovalim, 8. marca 2018. Komerčný recept.
Rýchla bezlepková piškótová roláda
Foto: novalim

Máte len pol hodinu času a potrebujete niečo upiecť? Overené, fungujúce, bezlepkové a veľmi dobré? Tak ste na správnej adrese. Dnes je na pláne Zobraziť celý popisMáte len pol hodinu času a potrebujete niečo upiecť? Overené, fungujúce, bezlepkové a veľmi dobré? Tak ste na správnej adrese. Dnes je na pláne rýchla bezlepková piškótová roláda. Základom je ingrediencia, ktorá nič nestojí – vzduch. Všetky prísady treba riadne vymiešať, čím sa do nich všľahá vzduch. Ten je potom zodpovedný za výsledok – mäkučká piškóta.

12
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

120 g
60 g
30 g
5 ks
1 ČL
1 pohárik
30 g (na posypanie)




Postup

  1. 1

    V mise vyšľaháme žĺtky a práškový cukor do nadýchanej bledej peny. Pridáme postrúhanú citrónovú kôru a zamiešame. V druhej mise vyšľaháme bielky s 30 g kryštálového cukru do tuha. Potom obe zmesi veľmi jemne zmiešame. Snažíme sa udržať čo najviac nadýchaného objemu, ale je dôležité obe zložky riadne zamiešať.

  2. 2

    Napokon pridáme v troch várkach Promix PK špeciál múku, ktorú preosievame na vaječnú zmes a potom ju gumenou varechou veľmi zľahka primiešavame. Ideálne robíme veľké oblúky varechou tak, aby sme premiešali aj usadené múku na dne misy.

  3. 3

    Hotovú zmes vylejeme na plech potretý tenkou vrstvou oleja, na ktorý sme uhladili papier na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov asi 15 minút. Hotové cesto je na dotyk mäkké a pružné. Vyberieme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť, stiahneme papier na pečenie, naplníme lekvárom a opatrne zrolujeme. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia