Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Moj najmladsi syn sa uci za kuchara. Na buduci tyzden bude mat zaverecne skusky na tento rok. Toto je jeden z receptov co bude musiet varit. Dnes si ho este raz precvicoval. Ja som trochu radila, fotila a umyvala hrnce.
2 porcie |
50 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- V orginalnom recepte treba pouzit vykosteneho pstruha. V nasom potoku sa nam ho nepodarilo chytit, v obchode som ho nedostala kupit, tak sme pouzili rybie file O'Dory. Najprv si pripravime hribikovu napln. Na masle(20g) si podusime na jemno nasekanu cibulu, pridame na jemno nasekane sampiony a este chvilu podusime. Osolime a okorenime. Rybie file tiez trochu posolime. Pripravime si 4 listy salatu.
- Salat ponorime na minutu do vriacej vody a hned do studenej. Ulozime na utierku a vysusime.
- Rybie file obalime v hladkej muke a rychlo opecieme na oleji podobne, ako ked restujeme maso. Ulozime na papierovy obrusok.
- Na dva listy salatu ulozime rybie file. Nan navrstvime hribikovu plnku.
- Navrch na to polozime dalsi kus ryby.
- Prikrijeme listom salatu.
- Uzavrieme tak ze najprv prehneme boky smerom hore a potom vrchnu cast.
- Fillo pastry( ja sa ospravedlnujem, ale neviem ako sa to povie po slovensky) natrieme maslom a zabalenu rybu ulozime do prostriedku. Platky su velke 30/30cm.
- Uzavrieme tak, ze najprv prelozime boky z dvoch opacnych stran.
- Prelozime dalsie dva zostavajuce boky. Pomastime maslom a dame piect do rury 200'C na 10 minut.
- Upecene vyberieme na papierovy obrusok.
- Pripravime si vinovu omacku. Do vriaceho vina dame na drobno nasekanu cibulu a smotanu. Nechame vriet aby sa mnozstvo tekutiny zredukovalo na polovicne mnozstvo. Odstavime pridame maslo. Miesame pokym sa rozpusti, podom pridame citronovu stavu a nasekane paradajky. Osolime a okorenime. Paradajky su olupane, zbavene semienok a na drobno nasekane.
- Podavame so zemiakovou kasou. Uvarene osolene zemiaky sme potlacili, pridali maslo a mlieko a dobre rozslahali. Do chladnych sme pridali jedno zltko a znovu preslahali. Ozdobnou trubickou sme ich nastriekali na plech a dali na 5 minut zapiect do rury.