Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Moj najmladsi syn sa uci za kuchara. Na buduci tyzden bude mat zaverecne skusky na tento rok. Toto je jeden z receptov co bude musiet varit. Dnes si ho este raz precvicoval. Ja som trochu radila, fotila a umyvala hrnce.

2
porcie
50 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V orginalnom recepte treba pouzit vykosteneho pstruha. V nasom potoku sa nam ho nepodarilo chytit, v obchode som ho nedostala kupit, tak sme pouzili rybie file O'Dory. Najprv si pripravime hribikovu napln. Na masle(20g) si podusime na jemno nasekanu cibulu, pridame na jemno nasekane sampiony a este chvilu podusime. Osolime a okorenime. Rybie file tiez trochu posolime. Pripravime si 4 listy salatu.
  2. Salat ponorime na minutu do vriacej vody a hned do studenej. Ulozime na utierku a vysusime.
  3. Rybie file obalime v hladkej muke a rychlo opecieme na oleji podobne, ako ked restujeme maso. Ulozime na papierovy obrusok.
  4. Na dva listy salatu ulozime rybie file. Nan navrstvime hribikovu plnku.
  5. Navrch na to polozime dalsi kus ryby.
  6. Prikrijeme listom salatu.
  7. Uzavrieme tak ze najprv prehneme boky smerom hore a potom vrchnu cast.
  8. Fillo pastry( ja sa ospravedlnujem, ale neviem ako sa to povie po slovensky) natrieme maslom a zabalenu rybu ulozime do prostriedku. Platky su velke 30/30cm.
  9. Uzavrieme tak, ze najprv prelozime boky z dvoch opacnych stran.
  10. Prelozime dalsie dva zostavajuce boky. Pomastime maslom a dame piect do rury 200'C na 10 minut.
  11. Upecene vyberieme na papierovy obrusok.
  12. Pripravime si vinovu omacku. Do vriaceho vina dame na drobno nasekanu cibulu a smotanu. Nechame vriet aby sa mnozstvo tekutiny zredukovalo na polovicne mnozstvo. Odstavime pridame maslo. Miesame pokym sa rozpusti, podom pridame citronovu stavu a nasekane paradajky. Osolime a okorenime. Paradajky su olupane, zbavene semienok a na drobno nasekane.
  13. Podavame so zemiakovou kasou. Uvarene osolene zemiaky sme potlacili, pridali maslo a mlieko a dobre rozslahali. Do chladnych sme pridali jedno zltko a znovu preslahali. Ozdobnou trubickou sme ich nastriekali na plech a dali na 5 minut zapiect do rury.