Rybičky vyprážané
Autor receptu: eraserhead
poznám iba latinský názov
Atherina boyeri
v slovenčine asi nemá ekvivalent. Čo je na nich
zaujímavé že žijú aj v slanej aj v sladkej vode.
2 porcie |
30 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Rybičky
- Hlavu oddelíme od tela, vyberieme vnútornosti a chrbtovú kosť.
Tieto rybičky sa zvyčajne konzumujú celé, keďže som ich však pripravoval aj pre ostatných, tak som sa pohral. Recept kde sa použijú celé pridám neskôr.
- Dôkladne umyjeme a osušíme.
- Zľahka obalíme v múke
- vyprážame v oleji
- vypražené dáme na papier ktorý vsiakne prebytočný tuk. Ukladajte na plátky citróna a ešte teplé podávajte. Soľ a citrón použite už na hotové jedlo.