Rybičky vyprážané

Autor receptu: eraserhead

poznám iba latinský názov Atherina boyeri v slovenčine asi nemá ekvivalent. Čo je na nich zaujímavé že žijú aj v slanej aj v sladkej vode.

2
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rybičky
  2. Hlavu oddelíme od tela, vyberieme vnútornosti a chrbtovú kosť. Tieto rybičky sa zvyčajne konzumujú celé, keďže som ich však pripravoval aj pre ostatných, tak som sa pohral. Recept kde sa použijú celé pridám neskôr.
  3. Dôkladne umyjeme a osušíme.
  4. Zľahka obalíme v múke
  5. vyprážame v oleji
  6. vypražené dáme na papier ktorý vsiakne prebytočný tuk. Ukladajte na plátky citróna a ešte teplé podávajte. Soľ a citrón použite už na hotové jedlo.